13-17 oktober: Poortersreis Venetië

Published by bestuur on

In oktober organiseren de Poorters Bart Boon en Olga van der Vorst weer een vijfdaagse Poortersreis naar Venetië. We vliegen op zondagochtend 13 oktober met KLM om 09:10 uur van Schiphol naar Venetië Marco Polo en zijn op donderdag 17 oktober om 19:00 uur weer terug in Amsterdam. We verblijven in Patronato Salesiano Leone XIII, een rustig hotel met een prima ontbijt dat zich vlakbij de Giardini bevindt. Hoogtepunten uit het gevarieerde programma vindt u hieronder.

De prijs van deze reis is € 975,- per persoon. Hierbij is inbegrepen de kosten voor vlucht, watertaxi, hotel met ontbijt, vaporetto, toegang tot de Biënnale en een bijdrage aan restauratiekas van onze vereniging. 

Heeft u belangstelling? Laat het ons zo snel mogelijk weten via manierainitalia@gmail.com. Vermeld alstublieft het mobiele nummer waarop u in Venetië bent te bereiken en of u een tweepersoonskamer wilt. Bent u géén Poorter, maar wilt u mee? U betaalt € 40,- euro extra. Daarmee bent u meteen een jaar lid van De Poorters van Venetië.

Opera

In Palazzo Barbarigo Minotto maken we, min of meer als participanten, een bijzondere uitvoering mee van Giuseppe Verdi’s La Traviata

Fondazione Cini

De Fondazione Cini beheert het klooster op het eiland San Giorgio. We krijgen een rondleiding door het klooster met architectuur van Palladio en Longhena. Er zijn twee tijdelijke exposities in de schitterende tuin: Vatican Chapels enExpanded.

Fondazione Querini Stampalia

De Fondazione Querini Stampalia is sinds 1869 een ‘casa museo’. De vaste collectie bevat hoogtepunten uit de Venetiaanse schilderkunst en ter gelegenheid van de Biënnale is er een tijdelijke expositie van de Duitse schilder Jörg Immendorff met de onheilspellende titel Ichich, Ichihr, Ichwir / We All Have to Die.

Francesco Morosini in Museo Correr

Francesco Morosini (1618-1694) was een Venetiaanse legeraanvoerder die doge van Venetië was van 1688 tot aan zijn dood. Museo Correr maakte eententoonstelling rond deze ‘laatste held’ in de roemrijke Venetiaanse geschiedenis. Uiteraard gaan we ook een blik werpen op de hoogtepunten uit de vaste collectie van Museo Correr, zoals de werken van Giovanni Bellini en Canova.

Biënnale: Giardini, Arsenale en bijzondere locaties

May You Live in Interesting Times is dit jaar het thema van de Biënnale. Dit thema is ontsproten aan het hoofd van curator Ralph Rugoff, die zijn uiterste best heeft gedaan om de ervaring van de bezoeker hierop aan te laten sluiten. Het aanbod is divers en reusachtig groot, veel te veel eigenlijk om alles in je op te nemen. Maar geen nood,  uw reisleider heeft de Biënnale kort na de opening in mei reeds bezocht en zal een rondleiding verzorgen. Uiteraard krijgt u ook alle kans om op eigen gelegenheid de kunst van uw voorkeur te bezichtigen. Bij wijze van voorpret kunt u dit fraaie verslag van de hand van kunstverzamelaar Egbert Dommeling lezen.

Behalve in de Giardini en het Arsenale zien we ook kunst op bijzondere locaties, zoals de prijswinnende Litouwse bijdrage Sun & Sea, de installatie Living Rocksin het Magazzino del Sale en de hoogst actuele Taiwanese inzending in het Palazzo delle Prigioni.