Lezing: Michiel Plomp over Venetiaanse tuinen

Published by Bestuur on

Digitale Poorterslezing op zondag 20 december 2020. Aanvang 16:00 uur. De digitale deur gaat open om 15:45 uur, sluiting 17:00 uur. Neemt u zelf uw glaasje prosecco mee?

Poorter Michiel Plomp is kunsthistoricus en bestuurslid van de Nederlandse Tuinen stichting (NTs). Afgelopen najaar bezocht hij diverse tuinen in Venetië ter voorbereiding van een NTs tuinenreis. In zijn online lezing zal hij u mee nemen naar een aantal intrigerende groene plekken in de dogestad, zoals de recentelijk gerestaureerde Giardini Reali nabij het San Marcoplein.

Ook twee kloostertuinen komen aan bod; in allebei wordt momenteel wijn verbouwd! In de kleine museumtuin van de Fondazione Querini-Stampalia ziet het er weer heel anders uit. Tenslotte belanden we in twee particuliere tuinen aan het Canal Grande. U ziet de voorkant van de stad, maar ook de achterkant. Stuk voor stuk zijn het fascinerende plekken, die op een onverwachte manier de bijzondere geschiedenis van de stad weer een beetje levend maken. 

Wij vragen een bijdrage van €15 pp. t.b.v. onze restauratiekas

Wilt u deze lezing bijwonen, maak dan €15 euro over op IBAN-nummer NL81 INGB 0003 9565 50 ten name van Poorters van Venetië, o.v.v. uw naam en lezing 20-12. U kunt zich tot 19 december aanmelden. De link voor de digitale lezing zal op zondagmiddag rond 12.00 uur worden doorgestuurd.