Lezing Poëtisch dwalen door de dogestad

Published by bestuur on

Op vrijdag 23 februari 2018 om 15.00 uur in het Italiaans Instituut, Keizersgracht 564, Amsterdam geeft Poorter Helma de Boer een lezing met een lyrisch tintje.

cover venetie meteen vleugje dichtkunst van Willem de Mérode
cover Venetië met een vleugje dichtkunst van Willem de Mérode

In de lezing ‘Poëtisch dwalen door de dogestad‘ neemt zij u mee op een flaneertocht door Venetië. Anekdotes en verhalen over plekken en personen in de stad worden belicht aan de hand van gedicht en beeld. De uitgelichte onderdelen kunnen allerlei verrassende dingen zijn die u op een wandeltocht door Venetië kunt tegenkomen: een bas-reliëf dat u wellicht is ontgaan, een kunstwerk, een brug. “Laat u verrassen en duik met mij onder in de poëzie van Venetië.”

Als u de Latijnse uitdrukking ‘ Ut pictura poesis’ kent, weet u dat ook een foto of beeld een poëtische uitdrukking kan hebben. De gedichten die die middag voorgedragen worden zijn van Willem de Mérode. De Mérode is een vergeten dichter uit de vorige eeuw, die ondanks zijn relatieve onbekendheid het grootste dichtoeuvre heeft van de Nederlandse dichters en werd bewonderd door onder anderen Vestdijk en Ter Braak. Zijn liefde voor Venetië bracht hij over op onze spreekster van die middag.

Zie ook www beleefvenetie.nl en Istituto Italiano di Cultura

Toegang € 15,- p.p.

Categories: agenda