De Poorters en Italiaanse ambassade: Red Venetië!

Published by bestuur on

16-12-2019 | Onlangs is de stad Venetië getroffen door een verschrikkelijke watersnoodramp met enorme schade aan gebouwen en kunstwerken tot gevolg. Deze ramp treft ons allemaal, want Venetië is onvervangbaar cultureel werelderfgoed.

De Nederlandse Poorters van Venetië en de Italiaanse ambassade hebben de actie Red Venetië opgestart om geld in te zamelen voor de restauratie van de schade door de watersnoodramp. U kunt helpen door direct te doneren of u in te schrijven voor één van beide actiedagen op 17 en 31 januari 2020.

Het ingezamelde geld wordt beheerd door de Poorters van Venetië, een culturele ANBI, wat betekent dat u uw donatie van inkomsten- of vennootschapsbelasting kunt aftrekken. In opdracht van de Poorters worden de restauraties uitgevoerd door Italiaanse restauratoren die tot de beste in de wereld behoren.

Klik hier als u een donatie wilt doen.

 

Actiedag 17 januari 2020, 15:00-21:00 uur
Italiaans Cultureel Instituut, Keizersgracht 564, Amsterdam

De actiedag op vrijdag 17 januari wordt georganiseerd door de Poorters van Venetië en de Stichting Nederlands Venetië Comité in het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam. ’s Middags houdt Willem Bruls een lezing over opera in Venetië en ’s avonds is er een programma met vier sprekers: ambassadeur Andrea Perugini beschrijft de watersnoodramp, Peter Westendorp van Strukton vertelt over de Nederlandse bijdrage aan het MOSE-project, de Venetiaanse Poorter Carla Toffolo beschrijft hoe buitenlandse organisaties helpen en de Venetiaanse Nederlander prof. Bernard Aikema vertelt over projecten van de Poorters in Venetië, in het bijzonder de ondergelopen crypte van de San Zaccaria. Vanaf 17:00 is er een buffet met prosecco.

Aanmelden actiedag 17 januari

 

Actiedag 31 januari 2020, 19:00-21:00 uur
Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, Amsterdam

De actiedag op vrijdag 31 januari wordt georganiseerd door de Italiaanse ambassade in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Daar hoort u een zeer bijzonder concert: blokfluitiste Inês d’Avena en clavecinist Claudio Ribeiro spelen muziek die tot op heden verborgen was in Venetiaanse archieven en die door hen aan de vergetelheid is ontrukt. Het klapstuk is een sonate voor blokfluit en clavecimbel die kan worden toegeschreven aan Antonio Vivaldi. Deze prachtige muziek is reeds te beluisteren op hun cd Anonimo Venexian. Voor deze actiedag is de toegang gratis, maar het verzoek is om een donatie van een bedrag naar keuze te doen. Aanmelding is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal stoelen. Inschrijving is aanbevolen vanwege een beperkt aantal stoelen.

Aanmelden actiedag 31 januari