Lopende projecten De Poorters

Op dit moment hebben we drie lopende projecten van de Poorters. We zijn gestart met fase 3 van de restauratie van de gewelven van de Cappella dell’Addolorata, het conserveren van de verflaag van een polyptiek van Vivarini en de restauratie van het kruisbeeld (crucifix).

Hier lees je meer over deze projecten:

Toekomstdromen

Een ander project is iets voor de toekomst. Een bekend probleem is de wateroverlast in de crypte onder de San Tarasio-kapel. Deze situatie verbeteren (zoals ook bij de crypte van San Marco is gedaan) is een buitengewoon uitdagend, maar ook kostbaar project.

Italie, Venetie, San Zaccaria-kerk - crypte San Tarasio-kapel met graf Alessandro Vittoria en verschillende doges
San Zaccaria-kerk – crypte onder San Tarasio-kapel
(verschillende doges en Alessandro Vittoria zijn hier begraven)

‘Save Venice’ heeft al toegezegd dit met ons samen te willen doen. Dit zou ook een goede pool kunnen bieden voor méér dan de crypte: de realisatie van onze droom: de San Zaccaria als museumlocatie voor de vroege Venetiaanse geschiedenis.

De crypte bevindt zich direct onder de San Tarasio kapel in de San Zaccharia-kerk. De crypte staat onder water het grootste deel van de tijd. Waterniveau verandert met de getijden. De crypte van de kerk bevat de graven van verschillende dogen van Venetië. Een andere opmerkelijke figuur hier begraven is Alessandro Vittoria. Zijn graf kan gemakkelijk worden onderscheiden, wordt gekenmerkt door een borstbeeld gerealiseerd door de kunstenaar zelf.