Lezing Bettiena Drukker, zondag 30 januari, 11-12 uur

Published by Bestuur on

Fotograaf Bettiena Drukker heeft grote belangstelling voor Venetië en heeft de Dogestad vastgelegd in vele poëtische foto’s. Zij maakt vooral autonome, ‘narratieve’ fotografie: verhalen in beeld, vaak historisch, soms min of meer verzonnen. Op basis van historische gegevens werkt Bettiena verhalen uit tot prachtige fotoseries. Zoals ze dit deed met haar fotoboek “Giuseppina della laguna”. Voor de fondsen-wervingsactie ‘Red Venetië’ heeft zij in 2020 dit prachtige fotoboek “Giuseppina della laguna” beschikbaar gesteld. Zie ook onze website: https://poortersvanvenetie.nl/giuseppina-della-laguna/ 

Hierbij nog een foto “Giuseppina bij het Arsenaal”.

Afbeelding met gebouw, grond, buiten, steen

Automatisch gegenereerde beschrijving

In haar lezing in januari neemt Bettiena ons mee in het creatieve maakproces van haar fotografie. Dat doet zij aan de hand van haar nieuwste project, het levensverhaal van dichteres Sarra Coppia Sullam, die in het begin van de 17e eeuw in het Ghetto van Venetië woonde. Bettiena gunt ons een kijkje in de keuken: zij laat haar foto’s zien, vertelt over de totstandkoming van deze serie, en over haar persoonlijke ervaringen in Venetië.  

Hier alvast een “sneak preview” van Sarra in de foto getiteld “zo ver van huis”.

Afbeelding met buiten, gebouw, rivier, steen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Meer informatie over Bettiena, haar website en haar zeer lezenswaardige blogs, onder andere over de Dogestad, zie:

Website: www.bettienadrukker.nl

Haar blogs zijn hier te vinden https://tpramsterdam.com/  met aan de rechterzijde de diverse onderwerpen, o.a. over Venetië.

Aanmelden
De lezing wordt gehouden op zondag 30 januari 2022 van 11.00 tot 12.00 uur. U bent u van harte uitgenodigd om aansluitend (rond 12.00 uur) deel te nemen aan een nagesprek waarin u vragen kunt stellen. De lezing zal digitaal plaatsvinden met het programma Zoom.

U kunt u (vrijblijvend) inschrijven door deze link te klikken en het formulier in te vullen. Uiterlijk één dag voor de lezing ontvangt u per email een link waarmee u kunt inloggen in Zoom. Een kwartier voor aanvang gaat de digitale poort open.

Wij vragen voor de lezing een bijdrage van 15 euro. U kunt dit bedrag overmaken op rekeningnummer NL81 INGB0003956550 ten name van De Poorters van Venetië, onder vermelding van ‘Lezing 30 januari’. De volledige opbrengst gaat naar het restauratiefonds van de Poorters van Venetië.


Meer informatie vindt u op onze website www.poortersvanvenetie.nl.

Categories: nieuws